آش دوغ یکی دیگه از آش های محلی مناطق مختلف ایران است که در هر منطقه با دستور پخت متفاوتی درست می شود این آش را معمولا با دوغ محلی درست می کنند و رنگ این آش پس از پخته شدن باید سفید باشد پس به هیچ وجه نباید زردچه به این آش استفاده کنید و تمام خوشمزه گی آش دوغ به تند بودنش هست پس یادتون باشد باید فلفل به اندازه کافی اضافه کنید ما امروز در بخش آموزش آشپزی پارلین دستور پخت عامیانه آش دوغ به همراه مواد لازم را برای ۵ تا ۶ نفر آماده کرده ایم که در ادامه مطلب مشاهده می کنید.
مواد لازم
مقدار لازم
نخود
۱/۵ پیمانه
بلفور گندم
۱ پیمانه
برنج
۱٫۵ پیمانه
سبزی آش شامل تره, گشنیز و نعنا
۵۰۰ گرم
دوغ محلی
۹ تا ۱۰ لیوان
نمک
به مقدار لازم
فلفل
به مقدار لازم
۱) برای تهیه آش دوغ برنج, نخود و بلغور گندم را از یک شب قبل خیس کنید و سعی کنید چند باری آبشون را عوض کنید تا نفخ شون برود و برای وقتی که میخواهید آش دوغ درست کنید آماده باشند. همچنین سبزی ها را خوب شسته و همه را یکدست خرد کنید و در یک ظرف تمیز کنار بگذارید.
۲) حال بلغور گندم و نخود را در یک قابلمه بزرگ می ریزیم و مخلوط شون می کنیم و مقداری آب داخل قابلمه میریزیم و روی حرارت ملایم به مدت ۲۰ دقیقه قرار میدهیم تا نیم پز شوند.
۳) بعد از اینکه بلغور گندم و نخود داخل قابلمه نیم پز شد برنج و سبزی را به مواد داخل قابلمه اضافه می کنیم و نیم ساعت دیگه صبر می کنیم تا پخته شوند.
۴) در این مرحله دوغ محلی را در یک قابلمه بزرگ می ریزیم و ۱ عدد تخم مرغ هم اضافه می کنیم و روی حرارت ملایم قرار میدهیم و مدام هم میزنیم تا هم دوغ تخم مرغ داخل دوغ کامل حل شود و هم دوغ جوش بیاید.
۵) وقتی دوغ داخل قابلمه به حالت جوش رسید نوبت اضافه کردن مواد از قبل پخته شده یعنی برنج, نخود, بلغور و سبزی است این مواد را به قابلمه دوغ اضافه می کنیم و بعد مقداری فلفل و نمک هم می ریزیم و به مدت ۴۰ تا ۵۰ دقیقه مدام هم بزنید تا دوباره به حالت جوش دربیاد وقتی چند باری غل زد قابلمه را از روی حرارت بر میداریم یا اینکه شعله زیر قابلمه را خاموش میکنیم و صبر میکنیم تا کمی سرد شود.
تزیین آش دوغ
معمولا آش دوغ را در همه مناطق ایران به صورت ساده سرو می شود و با نعنا داغ یا پیاز داغ تزیین نمی کنند.
آموزش آشپزی » آموزش طرز تهیه آش دوغ ساده محلی خوشمزه با برنج و نخود
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر