دستور پخت خورشت فسنجون خوشمزه و مجلسی با گوشت مرغ
خورش فسنجان از خوشمزه ترین و قدیمی ترین های خورشت ها می باشد و طرفدارن بسیار زیادی دارد. خورشت فسنجان اصالتاً یک خورشت شمالی و گیلانی می باشد و در طبخ آن از گوشت ، مغز گردو و رب انار استفاده می شود.
خورشت فسنجان را در شمال ایران معمولا خیلی ترش استفاده می کنند اما در بقیه نقاط ایران مخصوصاً جنوب آن را به صورت ملس درست می کنند. خورشت فسنجان همانند خورشت قیمه و خورشت قورمه سبزی برای پخت و جا افتادن به زمان بیشتری نیاز دارد و نباید برای پخت خورشت فسنجان عجله کرد.
به هر حال اگر با طرز تهیه خورشت فسنجان آشنایی ندارید ما در این آموزش آشپزی بارونک طرز تهیه خورشت فسنجان به همراه مواد لازم را آماده کرده ایم که شما به تنهایی با این آموزش آشپزی می توانید برای 4 نفر خورشت فسنجان خوشمزه و عالی درست کنید.
مواد لازم خورشت فسنجان برای 4 نفر | |
---|---|
گوشت مرغ | 4 تکه |
مغز گردو | 300 گرم |
رب انار | 4 قاشق غذاخوری |
پیاز | 1 عدد |
شکر | 2 قاشق غذاخوری |
روغن مایع | به میزان نیاز |
زعفران دم کرده | به میزان نیاز |
زردچوبه | به میزان نیاز |
فلفل سیاه | به میزان نیاز |
نمک | به میزان نیاز |
مراحل تهیه خورشت فسنجان
1. ابتدا گوشت مرغ را در یک قابلمه به همراه پیاز ، نمک ، زردچوبه ، هویج خرده شده و مقداری آب روی حرارت می گذاریم تا گوشت مرغ نیم پز شود. آب به حدی می ریزیم که در انتهای پخت 2 لیوان آب بماند. بعد از پخت استخوان های مرغ را جدا می کنیم و گوشت مرغ را به تکه های کوچک خرد می کنیم. در صورت تمایل می توانید گوشت مرغ را به صورت ریش ریش خرد کنید.
2. در ادامه 200 گرم مغز گردو را خرد می کنیم. من برای خرد کردن گردو از غذاساز استفاده می کنیم تا هم کمی گردو پودر شود و هم تکه های درشت تر داشته باشد تا موقع خوردن ، مغز گردو احساس شود. گردوها را بعد از خرد کردن در یک قابلمه با مقداری آب سرد روی حرارت زیاد می گذاریم تا آب داخل قابلمه به جوش بیاید. بعد از به جوش آمدن حرارت زیر قابلمه را کم می کنیم تا گردوها با حرارت ملایم بپزند و روغن شان به طور کامل خارج شود.
3. در این مرحله پیاز را به صورت نگینی خرد می کنیم و در یک قابلمه به همراه کمی روغن تفت می دهیم تا پیازها کمی سبک و طلایی شود. سپس گوشت مرغ خرد شده و یا ریش ریش شده را به قابلمه اضافه می کنیم و تفت می دهیم. پس از اضافه کردن مرغ ، مقداری نمک ، زردچوبه و فلفل سیاه را به مواد داخل قابلمه اضافه می کنیم و تفت می دهیم تا ادویه ها به خورد خورشت بروند.
4. پس از اینکه مرغ کمی سرخ شد 2 لیوان آب به مواد داخل قابلمه اضافه می کنیم و صبر می کنیم مرغ به آرامی و با حرارت ملایم بپزد. در این مدت زمان بررسی می کنیم که اگر گردوها به طور کامل روفن افتاده باشند رب انار را به گردوها اضافه می کنیم. سپس گوشت مرغ پخته شده ، مقداری نمک و فلفل سیاه را به قابلمه گردوها اضافه می کنیم و صبر می کنیم تا خورشت فسنجان با حرارت ملایم بپزد و جا بیفتد.
5. همچنین در صورتی که می خواهید خورشت فسنجان شنشما ملس باشد در این مرحله یکی دو قاشق شکر هم اضافه کنید. مقدار رب انار و شکر خورشت با چشیدن معلوم می شود پس به سلیقه خودتان می توانید مقداری بیشتر یا کم تری شکر و رب انار استفاده کنید. بعد از اینکه خورشت جا افتاد مقداری زعفران دم کرده به قابلمه خورشت اضافه می کنیم تا خورشت فسنجان خوشمزه تری داشته باشیم.
5. بعد از اینکه خورشت فسنجان با حرارت ملایم پخت و جا افتاد آن را در ظرف سرو می کشیم و به همراه مغز گردوی تفت داده شده یا پسته و خلال بادام تزیین می کنیم. این نوع خورشت فسنجان به دلیل اینکه مواد به خورد گوشت می رود خیلی خوشمزه تر می شود. امیدواریم از خوردن این خورشت فسنجان خوشمزه و مخصوص لذت ببرید.
نکات پخت خورشت فسنجان
گوشت خورشت فسنجان
خورشت فسنجان در انواع روش های مختلفی پخته می شود مثلا شما می توانید این خورشت خوشمزه را با گوشت گوسفندی ، گوشت مرغ و بوقلمون درست کنید. حتی برخی از افراد گوشت چرخ کرده را با پیاز ورز می دهند و آن را به شکل کوفته قلقلی درمی آورند و در اواسط پخت به خورشت فسنجان اضافه می کنند.
میزان روغن خورشت فسنجان
برای پخت خورشت فسنجان نباید از روغن زیادی استفاده کنیم فقط همان روغن اولیه که برای سرخ کردن مرغ و پیاز مورد نیاز است. چون گردو خودش روغن دارد و وقتی می پزد روغن گردو بیرون می آید و خورشت جا می افتد.
روغن انداختن گردو
در صورتی که می خواهید گردوی شما بیشتر روغن بیندازد می توانید در اواسط پخت گردو چند قطع یخ کوچک به قابلمه اضافه کنید تا به گردوها شوک وارد شود و روغن گردوها بیرون بیاید.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر